TV Sistemleri
TANIM
Evlerimizde, iş yerlerimizde ve daha birçok alanda vazgeçilmezimiz olan televizyonların yayınlarını daha iyi alabilmemiz için dijital yayınlar yapılmaktadır. Uydulardan antenler yardımıyla alınan frekansları, kablolar ve receiver aracılığı ile TV’lere aktarılır. Çatıda bulunan antenlerden yapılarımızda bulunan cihazlara bu aktarımı yapabilmek için bu iki nokta arasına anten kablolarının geçebilmesi için tesisat döşenir bu döşenen tesisata TV sistem tesisatı denir.
TEKNİK ÖZELLİKLER
- Uydulardan frekansları toplar.
- Biden fazla uydu frekansı alabilir.
- Motorlu ve sabit antenler bulunabilir.
- Karasal yayınlar ve dijital yayınlar için ayrı sistemler vardır.
- Görüntülü iletişim imkânı sunar.
- Bilgi paylaşımına olanak sağlar.
UYGULAMA ALANLARI
- Restoranlar
- Kafeler
- İşyerleri
- Ofisler
- Kreşler
- Endüstri tesisleri
- Siteler
- Okullar
- Hastaneler
- Konferans Salonları
- Spor Salonları
- Villalar
- Köy evleri
- Konutlar
- Çiftlikler
- AVM
ÇEŞİTLER, BOYUTLAR VE UYGULAMA ŞEKLİ:

Tv Sistemleri Multiswitch Sistemleri

Birden fazla uydudan alınan sinyalleri, kullanıcılar arasında bağımsız olarak paylaştıran ara birim elemanlarına Multiswitch denir. Bu sistemler, binalardaki çanak anten sayısını asgariye indiren bir merkezden bağımsız olarak görüntü alınması sistemidir. Bireysel bir yapıya sahip olan bu sistemler, kullanıcıya izlenebilecek kanal sayısı ve değiştirme seçeneği sağlar. Kullanıcılar, uydu alıcısı (receiver) vasıtasıyla çanak anten sayısına ve uydularda bulunan kanal sayısına göre sınırsız bir şekilde kanalları kendi beğenilerine göre izleyebilirler.
Tv Sistemleri
Headend (SMA TV) Sistemleri

Televizyon kullanan sayısının fazla olduğu alanlarda, (örneğin, toplu konutlar, okullar, hastaneler, oteller v.b) tek merkezden blokları ve konutları birbiri ile yer altından bağlayan, belirlenmiş kısıtlı kanal sayısı ile son kullanıcıya uydu alıcısı kullanılmasına gerek kalmadan görüntü alınabilen sisteme headend sistemi denilir. Kullanılan bölgelere ve yaşam alanlarına göre kanal sayısı, sistem merkezi ve seyredilmek istenilen TV kanallarına göre sistem konfigüre edilebilmektedir.






RENKLER VE DOKULAR
TV sistemlerinde kullanılan malzemelerin belirli bir standart rengi yoktur; ancak kullanılan, kablo ve prizler genel olarak beyaz renktedir.
KALİTE SINIFI
TV sistemleri yapılırken hem yapımı hem de kullanılan malzemeler, Türk Standartları Enstitüsünün belirlemiş ve kabul etmiş olduğu standartlarına göre yapılmalıdır.
KULLANIM SÜRESİ VE BAKIM
TV sitemi yapılırken kullanılan malzemeler minimum 2 yıl garantili olmak zorundadır.