Güneş Kontrol Camı
TANIM
Üzerine kaplama malzemeleri uygulanarak, hem ısı kontrolü hem de güneş kontrolünün sağlandığı camlardır. Gün ışığı geçirgenliğinin içeriyi aydınlatacak kadar yeterli olmasına özen gösterilir. Bu talep, renkli camlar yerine şeffaf camların kaplanması sonucunu ortaya çıkarmıştır. Güneş Kontrol Camları, güneş enerjisinin görünür, kızılötesi ve morötesi bölgelerindeki yansıma, geçirgenlik ve soğurma özellikleri sayesinde iç mekânlarda konfor ve ısı kontrolü sağlar. Güneş Kontrol Camları, kaplama yüzeyi bina içine bakacak şekilde kullanılmalıdır. Güneş kontrol camları ısıcam sistemlerinin dış yüzeylerini oluşturmaktadır.
TEKNİK ÖZELLİKLER
- Bu ısıcamlar muhakkak 15 -16 mm ara boşluklu ve argon gazı ile dolu olmalıdır. (Ara boşluk düştükçe ve argon gazı basılmadığında ısı yalıtımı ciddi biçimde düşmektedir.)
- Ara boşluk çıtası üzerinde ısıcam, konfor hologramlı etiketli olmalıdır.
- Renksiz, düz cama yakın bir görüntüdedir. Gün ışığını engellemez.
- Yazın içeri giren güneşin ısısını % 40 engeller ve soğutma masraflarını azaltır.
- Kışın ise sıcağın içeriden dışarı kaçmasını % 50 engeller ve ısıtma masraflarını azaltır.
- Pencerelerdeki yoğuşma / nemlenmeyi önler.
- Sadece dış cam olarak kullanılır.
- Sıcak sorunu olan, çok güneş gören ve büyük pencereli yerlerde kullanılmalıdır. Küresel ısınmadan dolayı kışı çok sert geçmeyen ama yazı sıcak yaşayan her yerde kullanılır.
- Sert kaplamalı bir camdır.
UYGULAMA ALANLARI
- Konutlar
- Kamu binaları
- Ofisler
- Spor salonları
- Stadyumlar
- Yüzme havuzları
- Villalar
- İş merkezleri
- Sanayi tesisleri
- Oteller
- Garlar
- Otobüs terminalleri
- Garajlar
- Hastaneler
- Bürolar
- Okullar
- Çatılar
- Alışveriş merkezleri
Çeşitler Ve Boyutlar Uygulama Şekli :

Güneş Kontrol Camları

Güneş kontrol camları, güneş enerjisinin içeriye girmesini önemli ölçüde azaltarak, havalandırma sistemlerinde tasarruf ederek, güneş ışınlarının rahatsız edici parlaklığını azaltmaktadır. Güneş kontrol camları, tek plaka halinde kullanılabileceği gibi; Isıcam Sistemleri içerisinde de yer alabilir. Güneş ısısının içeriye girişini sınırlayarak ısı yalımı sağlar. Güneşin aşırı parlaklığını denetler. Rahat bir çalışma ve yaşam ortamı sunar. Enerji tasarrufu sağlar ve soğutma giderlerini azaltır. Giydirme cepheli binalarda görüntü bütünlüğünü sağlar. Işığın kuvvetli olduğu yönden bakıldığında ayna etkisi yaratır. Kullanım ve işleme kolaylığı sunar. Temperleme, kısmi temperleme, bombeleme, emaye baskı ve lamine yapılabilir. Bütün güneş kontrol camlarında ısıl kırılma riskleri vardır. Bu nedenle camlarının temperli veya kısmi temperli kullanılması tavsiye edilir. Lamine yapılırken ısıl kırılma risklerine karşı lamine camın tüm katmanlarının temperlenmesi veya kısmi temperlenmesi gerekir. 4, 6 ve/veya 8 mm kalınlıklarda, 3210×2500 mm ve 3210×6000 mm standart ebatlarda üretilmektedir
RENKLER VE DOKULAR
- Gümüş
- Mavi
- Bronz
- Füme
- Yeşil
KALİTE SINIFI
Yangına tepki vermesi açısından camlar, A1 sınıfı TS EN 1096 standartlarına uygun kaplamalar ile üretilmeleri gerekmektedir.
KULLANIM SÜRESİ VE BAKIM
Cam çok dayanıklı bir malzemedir ve eğer düzgün bir şekilde bakılırsa, uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Firmalar ortalama 10 yıl garanti vermektedir. Güneş kontrol camlarının yüzeyleri kaplamalı olduğundan, bakım ve temizlik yaparken oldukça dikkatli olunmalıdır. Ağır kimyasallar içeren temizleyiciler, sert parçacıklar içeren temizleyiciler ve jilet gibi, kaplama tabakasını çizebilecek malzemelerle kazımak suretiyle temizlik yapılmamalıdır.