Atık Su ve Drenaj
TANIM
Her tesisat elemanı, su getirme işlemiyle son bulur. Su, getirildikten sonra, atık su drenaj sistemine ulaşır. Bu drenaj sisteminin amacı, sıvı atıkların ve organik maddenin mümkün olduğunca hızlı bir şekilde tahliye edilmesidir.
TEKNİK ÖZELLİKLER
- Kolay temin edilebilirdir
- Uygulaması rahat ve kolaydır
- Ekonomiktir
- Dayanıklı yapıdadır
UYGULAMA ALANLARI
- Konutlar
- Okullar
- İşyerleri
- Fabrikalar
- Lojmanlar
- AVM’ler
- Hastaneler
- Kampüsler
Vb. yerlerde uygulanabilmektedir.
ÇEŞİTLER, BOYUTLAR VE UYGULAMA ŞEKLİ:

Atık Su ve Drenaj

Her tesisat elemanı, su getirme işlemiyle son bulur. Su, getirildikten sonra, atık su drenaj sistemine ulaşır. Bu drenaj sisteminin amacı sıvı atıkların ve organik maddenin mümkün olduğunca hızlı bir şekilde tahliye edilmesidir.
Atık su drenaj sistemi tahliye için yerçekimine bağlı olduğundan ötürü; boruları, basınç altındaki su getirme hatlarından daha geniştir. Drenaj hatları; konumlarına, hizmet verilen yerlerin sayısına ve çeşidine göre boyutlandırılır.
Drenaj hatları, dökme demirden ya da plastikten yapılabilir. Drenaj borularının geleneksel malzemesi olan dökme demir, dişsiz veya iç içe birleşimlere sahip olabilir. Drenaj borularında kullanılan bir diğer tip olan plastik borular ise; polvinli klorür (PVC) ve akronitril bütaiden stiren (ABC) olarak iki şekilde üretilir.
RENKLER VE DOKULAR
Sıhhi tesisat malzemelerinde herhangi bir renk seçeneği bulunmamaktadır.
KALİTE SINIFLARI
Sıhhi tesisat malzemeleri; TS EN 200 standardındadır.
KULLANIM SÜRESİ VE BAKIM
Sıhhi tesisat malzemeleri; düzenli olarak bakımlarının yapılması halinde uzun yıllar kullanılabilmektedir.